Hoppa till sidans innehåll

Idrottsprofil


Ett flertal skolor i Karlskrona kommun erbjuder möjlighet till idrottsprofil. Åkare/elever med intresse ansöker om idrottsprofil i åkarens egna skola. Skolan kontrollerar sin egen policy och de egna möjligheterna samt kontaktar KASK. Träningspassen blir en del av den schemalagda skoltiden med allt vad det innebär i form av närvaro, omdöme m m.

Profiltiden för åkaren bekostas av skolan och våra tränare rapporterar tillbaka dit eftersom profiltiden är en del av skoltiden. Idrottsprofilen gör det möjligt för åkaren att hålla samma höga träningsnivå som tidigare men till viss del på skoltid. När profiltiden består av isträning ersätter denna tid kvällspasset. För vissa kan det då frigöra tid för läxor/andra aktiviteter medan det för andra kan vara en nödvändighet för att kunna ha en högre bas.

KASK erbjuder konståkning som idrottsprofil till skolorna på skoltid. Då konståkning och ishockey har samma behov av istid under de avsatta profiltiderna har en fördelning gjorts mellan föreningarna. Under säsongen 2020/2021 ges möjlighet till konståkningsprofiltid på tisdagar kl 14.15-15.20 samt torsdagar kl 14.30-15.15. Upplägget kommer innehålla isträningar, fysträningar och teorilektioner.

Ni är välkomna att anmäla intresse för profiltid nu även om den kan dröja något innan det blir klart från respektive skola. Skicka intresseanmälan till Gabi på mail This is a mailto link .

Har ni som åkare eller föräldrar frågor om profiltid så är ni alltid välkomna att kontakta styrelsen eller tränarna.

Information från Sport College

Uppdaterad: 16 SEP 2018 13:47 Skribent: Cecilia Pettersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona ASK - Konståkning
Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kask.styrelse@gmail....

Se all info

 

 

Ishuset medlem