Tävlingsinfo säsongen 2021/2022

07 APR 2021 20:12
  • Skapad: 07 APR 2021 20:12

Tävlingar för säsongen 2021-2022 kommer att senareläggas i syfte att alla åkare skall få möjlighet att förbereda sig då vi haft en säsong som påverkats av Covid-19. Saker som gäller är att åkarna ska kunna välja vilken tävlingsklass man vill tillhöra. T ex de som i normala fall skulle gå upp i juniorklassen kan välja att stanna kvar i U15. Testerna styr fortfarande vilken tillhörighet man har A, B eller C.

Anmälan till A-tävlingar kommer att skjutas till oktober och tävlingarna kommer därefter att starta i november. Under v 36-38 erbjuds SDF och föreningar att genomföra klubbtävlingar som enbart är riktade till A-åkare på senior, junior och ungdomsnivå.

För alla som har ambition och förutsättningar kommer kvalificering till Elitserien/Morgondagare ske genom regionala kvaltävlingar som genomförs i oktober och november. Elitserien/morgondagare kommer att köra igång i december.

SM kommer att flyttas fram till våren 2022 och elitseriefinalen kommer att ställas in.

När det gäller mer detaljer kring tävlingarna återkommer vi när det finns mer information kring dessa.