Senaste nytt från Styrelsen - Oktober

19 OKT 2020 20:10
Snart slutet av Oktober och säsongen är i full gång…
  • Skapad: 19 OKT 2020 20:10

Första delen handlar även denna gång om COVID-19, som fortsatt gör att vi har riktlinjer att förhålla oss till. Dessa är kopplade till de regler som Riksidrottsförbundet och därefter Svenska Konståkningsförbundet skickar ut. Som ni sett, både i arenan och på vår hemsida, så har vi tillsammans med KHK satt upp information om att vi inte tillåter någon publik i arenan på träningar, matcher och tävlingar. I entrén är det okej att tex hjälpa sitt barn att knyta skridskor eller liknande vid behov. Det är även i entrén som vi håller till när vi tex har Ishallstjänst eller då vår Shop håller öppet.

Vi har i detta även haft samtal med Kommunen, som kommer se till att bänkar sätts upp i entrén, på lämpligt avstånd, för att kunna vistas där i enlighet med de rekommendationer som för närvarande gäller. Även fler skyltar om att hålla avstånd är på väg att sättas upp, om de inte redan finns på plats.
Allt detta i arenan är viktigt att vi hjälps åt med och ser till att följa och respektera.
Tillsammans kan vi hjälpas åt att minska smittspridningen!

Den tjänst vi hjälper Kommunens verksamhet med, Allmänhetens åkning, har nu dragit igång och trots våra förhållningsregler i övrigt i arenan, så är just denna aktivitet inte klassad som en allmän sammankomst och därför finns det inget stopp på 50 personer. Vi har stämt av detta både med Miljö- och Hälsoinspektionen på Kommunen och Polisen och fått förklarat för oss att här gäller olika lagar även om det utförs i samma arena. Detta kan upplevas konstigt, men lagar och regler är tyvärr inget vi kan styra över.

Vi fortsätter att uppdatera om läget och ev restriktioner via information på hemsidan, så ha för vana att titta in där regelbundet och var rädda om varandra!

Läger/Test/Tävlingar på G.
Sedan sist har vi haft åkare som varit iväg och tävlat på flera olika ställen, det har slagits personliga rekord och vi fortsätter hoppas på ännu fler härliga åk framöver. Även Skåne/Junioserien drar snart igång sin första runda, där det sammanlagt körs vid fyra olika tillfällen och vi har fyra olika teamkonstellationer igång till dessa. Stort lycka till allihop här!

V44 har vi både Höstlovsläger och Test inplanerat, all information runt detta hittar ni på vår hemsida!

Under helgen v48 står vi sedan värd för en A-tävling, så förbered er på lite extra behov av hjälp till detta. Som tidigare, så kommer vissa extra åtgärder behöva göras, med anledning av restriktioner kopplat till COVID-19. Även här kommer mer information, bla via hemsidan.

Höstens träningsschema, på och utanför isen har nu körts en tid, men det finns fortfarande en del pusselbitar som behöver passas in, så vi ber om tålamod en liten stund till innan allt sätter sig. Information om ändringar ska minst skickas ut via mail, men det är även tänkt att så gott det går också visa det via kalendern. Pga extra försiktighetsåtgärder gällande symptom och kopplat mot COVID-19, så kan det här komma fler ändringar med väldigt kort varsel än vanligt, vilket vi ber er ha överseende med. Tränarna gör här så gott de kan med att ordna alternativ, men ibland går det tyvärr inte att få ihop allt.

Utbildningar är något vi i styrelsen har jobbat vidare med och vi hoppas inom kort kunna sätta datum för den Ledarskapsutbildning som kommer genomföras tillsammans med RF-SISU Blekinge.
Denna kommer vara obligatorisk för alla våra ledare/tränare över 14 år, men vi jobbar även med målet att kunna ge så många som möjligt av våra medlemmar över 14 år en chans att få ta del av denna. Tanken är sedan att jobba vidare med fortbildning i ledarskap, likväl som olika tränarutbildningar, som en del i det arbete där vi tittar över föreningens utvecklingsplan i sin helhet. Allt detta kopplat mot de krav som finns från Svenska Konståkningsförbundet, tex för Förenings- och Elitlicenser.

Registerutdrag, nämnde vi lite kort om på Föräldrainfon… Detta är något som beslutades om vid Riksidrottsmötet 2019 och som började gälla från och med 1 Januari 2020.
Kort så innebär det att föreningar numera ska begära begränsat utdrag ut belastningsregistret för de som anställs eller har uppdrag i föreningen och där har kontakt med barn.
Detta är något som vi självklart också följer och gör och vi är nu nästan helt klara med alla som ingår här. Så fort någon ny kommer in, så begär vi in detta. Vi kommer även ha regelbundna avstämningar för alla berörda.
Har ni frågor eller tankar runt detta, hör av er till styrelsemailen, This is a mailto link, så berättar vi mer.

Med önskan om en fortsatt skön höst med härliga åk, bra träningar, piruetter, hopp och gemenskap!

/Styrelsen