Senaste nytt från Styrelsen - Augusti

16 AUG 2020 21:41
Redan Augusti och snart dags att dra igång en ny säsong...
  • Skapad: 16 AUG 2020 21:41

Sedan sist så har vi genomfört våra två veckors sommarläger. Med anledning av COVID-19, så fick en del anpassningar göras och vissa restriktioner sättas upp, vilket också innebar en del extra arbete. Stor eloge och tack för bra agerande och hantering till alla som var med och deltog, både på och utanför isen!

Relaterat till COVID-19, så är det viktigt att vi fortsätter att följa de riktlinjer som finns och att vi alla tar vårt eget ansvar i detta. Vi kan även komma att behöva göra fortsatta anpassningar både på och utanför isen, för åkare och anhöriga, vilket vi i så fall kommer lägga upp och informera om på hemsidan. Förhoppningsvis kommer vi se en förbättring av läget framöver, men detta är inget som försvinner, så se till att ta hand om er och varandra!

Sammandrag/Tävlingar på G.
Under helgen, v33, genomfördes sammandraget Skånespetsen i Mörrum, där vi hade tränare och åkare på plats.
Finalen i Skåne- & Juniorserien, som i våras blev inställd pga COVID-19, kommer istället att genomföras den 30 augusti. Dit kvalificerade vi oss med två lag, så vi passar på att säga stort GRATTIS till att ni tog er ända hit och lycka till i finalen!
Helgen v35 har vi A-sammandrag hos oss och där kommer Gabi vara en av två huvudansvariga tränare och några av våra åkare och tränare kommer deltaga.
Elitserien drar sedan igång helgen v36, med tävling i Luleå, där vi har Elio och Thyra som deltar. Vi håller tummarna för bra åk!
Efter detta drar sedan även alla andra tävlingar igång och generellt så har tävlingsuppläggen blivit lite olika anpassade pga av rådande omständigheter kopplat till COVID-19. Kalendern på vår hemsida innehåller de datum som gäller för de olika tillfällen som finns, så ha för vana att titta här.

Höstens ordinarie schema håller för fullt på att tittas över för alla våra olika delar och där finns flera pusselbitar som ska passa ihop, men så fort det är klart så kommer dessa upp på hemsidan. Det kan även bli förändringar och uppdateringar på dessa scheman och detta sker i så fall via information på hemsidan.
Konståkningen och Konståkningsskolan har planerad start v35, Skridskoskolan startar sedan v38. Vi har även ett ”prova-på” tillfälle inplanerat, 13/9, så tipsa gärna om detta bland vänner och bekanta!
Ni som sett försäsongsscheman har sett att namnet ”Albin” ibland dyker upp där, vilket är något som vi har för avsikt att fortsätta med en dag varannan vecka under hösten. Albin Boudrée är utbildad på Performing Arts School och har tidigare varit hos oss vid ett par tillfällen och hjälp till med koreografi för en del åkare och han kommer fortsätta med det och fokuserar i första hand på Konståkningen.
Vi jobbar även vidare på eventuella andra samarbeten och informerar om något blir klart.

Utbildningar är något som vi vill satsa mer på under kommande säsong. Svenska Konståkningsförbundet håller på att göra om det system som funnits gällande bla tränarutbildningar, men vi håller själva också på och tittar över lite olika alternativ för att kunna genomföra en grundutbildning hos oss.
Ledarskap är en viktig del och där håller vi på att, tillsammans med RF-SISU Blekinge, titta över möjligheterna för att genomföra en ledarskapsutbildning. Målet vi jobbar med här är att kunna ge så många som möjligt av våra medlemmar över 14 år en chans att få ta del av denna. Här hoppas vi kunna genomföra detta tillsammans med andra föreningar/idrotter, för att dra nytta av varandras tankar och kunskaper.
Domare, är detta något som lockar dig och som du brinner lite extra för? Vi ser gärna att vi har några stycken i föreningen som vi har möjlighet att utbilda i detta och som kan agera på våra egna tävlingar, likväl som andra föreningars. Ett krav är dock att man behöver ha fyllt 15 år för att kunna börja med detta.
Känner du dig intresserad eller har några frågor, hör av dig till This is a mailto link, så berättar vi mer.

KASK-Camp siktar vi på att ha till våren, för att förhoppningsvis kunna få det att gå ihop på bästa sätt tillsammans med rekommendationerna för COVID-19.

Ungdomsråd är något som vi pratat om tidigare och som vi skulle vilja dra igång under hösten. I förra utskicket nämnde vi att det kommit in lite intresseanmälningar, men det finns plats för fler, så tveka inte att våga hoppa på detta. Känner ni er osäkra på vad det innebär eller bara vill veta lite mer, så hör av er till This is a mailto link, så återkommer vi till er och pratar mer om detta!

Årsmötet närmar sig, planerat till den 24 Augusti och pga rådande omständigheter runt COVID-19 har vi satt upp ett anmälningskrav inför detta, som gick ut den 13/8. Men även om man missat anmäla sig, så finns alltid möjlighet att ta del av de olika årsrapporter som tas upp där. Genom att skicka ett mail till This is a mailto link har du möjlighet att få verksamhetsberättelse, balansrapport, revisorberättelse mm skickat till dig.

Sist, men inte minst...så har första försäljningsaktiviteten för säsongen dragit igång. Ni hittar all nödvändig info runt denna under Nyheterna. Nästa aktivitet är tänkt att ske lite innan jul och har ni tips/önskemål om vad vi då ska sälja/göra, hör av er till This is a mailto link.

Med hopp om en ny säsong full av glädje, glöd och gemenskap!

/Styrelsen