Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen

21 JAN 2022 17:13
Sverige och Blekinge har en hög smittspridning och de senaste veckorna har flera åtgärder införts för att minska smittspridningen.
  • Skapad: 21 JAN 2022 17:13

När du som åkare eller förälder kommer till arenan är det viktigt att ni är friska och följer de rekommendationer som finns. Håll dig uppdaterad med det senaste via krisinformation.se samt Region Blekinges webbplats.

Det är jätteviktigt att vi alla hjälps åt med att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer samt föreningens regler och direktiv för att minska risken för smittspridning och för att vi ska ha möjlighet att hålla vår verksamhet i gång utan större begränsningar. Gör vi detta tillsammans och visar varandra hänsyn och respekt, så minskar risken för att vi ska få större begränsningar i verksamheten.

Inga föräldrar i B-hallen eller i Testlabbet
Som förening arbetar vi med att genomföra våra träningar så smittsäkert som möjligt. Därför är det framöver inte möjligt för föräldrar till åkare i konståkningsskolan och konståkningen att vistas i B-hallen. Varken innan, under eller efter träning.

Behöver åkaren hjälp med att knyta skridskor gör gärna det i entréhallen eller utomhus där det är lättare att hålla avstånd.

För skridskoskolan är det okej att hämta och lämna sina barn inne i ishallen, men vi ber alla föräldrar att hålla avstånd ocj så längt det är möjligt inte närvara under själva träningen. Det är bra om föräldrarna hjälper sina barn med skridskorna i entréhallen så de endast behöver följa med sina barn till isen.

Föräldrar som stannar kvar och tittar på träningarna gör det i gången på andra våningen. Men var noga med att hålla avstånd.

Testlabbet har ett väldigt litet maxantal. Då vikan vara flera föreningar i lokalen samtidigt är det inte möjligt för föräldrar att hämta och lämna inne i lokalen utan det sker utanför.

Var och en ansvarar för att motverka smittspridning

• Vi stannar hemma när vi är sjuka
  • Är någon sjuk med covid-19 i familjen följer vi uppmaningarna från hälso- och sjukvården
  • Vi håller avstånd och genomför våra träningar på ett smittsäkert sätt
  • Alla som kan kommer ombytta och vi är inte i omklädningsrummen längre än nödvändigt för att undvika trängsel
  • Inga andra än åkare och tränare är inne i hallen innan, under eller efter träningspassen. Se undantag för skridskoskolan.

Cuper och läger inomhus
Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Avrådan gäller inte idrott som är yrkesmässig.

Träningar och tävlingar i ordinarie seriespel kan genomföras med riskreducerande åtgärder.

Mer information finns på:
Krisinformation.se
Karlskrona kommun
Svenska Konståkningsförbundet
Region Blekinge

Shopen
Efter dialog med kommunen har vi kommit överens om att vi kan ha shopen öppen. Men det är viktigt att undvika trängsel.

Skribent: Styrelsen Karlskrona ASK