Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt från Styrelsen - Juni

07 JUN 2020 23:14
Snart dags för lite sommarledigt…här kommer lite mer om vad som händer och vad som är på gång i föreningen…
  • Uppdaterad: 07 JUN 2020 23:14

Nu har vi precis genomfört vår sista vecka med off-ice träning och med hjälp av ett omställningsbidrag kopplat till COVID-19, som vi sökte och fick ta del av via RF-SISU Blekinge, kunde vi genomföra den träningen utomhus med nyinköpta redskap, som vi annars mest har tillgång till via Testlabbet inomhus.

Gällande COVID-19, har vi i styrelsen fortsatt följt utvecklingen och stämt av om vi behöver justera/anpassa något längs med vägen. I dagsläget pågår tex planering kring vårt sommarläger. Där tittar vi på olika förslag på anpassningar, för att fortsatt följa de rekommendationer och riktlinjer som nu föreligger, för att kunna genomföra det.
Mer info om sommarlägret kommer ut inom kort, via vårt nyhetsflöde.

I Styrelsen har vi precis avslutat en genomgång av våra olika Policies: Social mångfald, Drogpolicy och Integritetspolicy. Ni hittar dessa uppdaterade på vår hemsida, under Föreningen - Föreningsinfo – Policy och ta gärna en stund och läs igenom dem. De är en viktig del i vår förening!

Vi har även tittat över den Verksamhetsplan vi har och som egentligen är inne på sista året. Det finns fortfarande en hel del saker ur den som vi kan jobba mer med och pga rådande omständigheter under våren, med COVID-19 och utmaningar i att få till en gemensam dag för att ta fram en ny, så kommer vi på årsmötet lägga fram som förslag att behålla den vi har ett år till. Under kommande år har vi förhoppningsvis bättre möjligheter att tillsammans jobba fram en ny.

I förra utskicket nämnde vi även lite kring ett ”åkarråd”, som vi var på väg att skicka ut mer info kring och gärna vill ha igång till hösten. Detta finns numera upplagt i nyhetsflödet, men längs med vägen döpte vi om det till ”Ungdomsråd”, så ni vet att ni hittat rätt. Detta är en bra möjlighet för föreningens ungdomar att få komma med förslag och synpunkter för att göra vår förening ännu bättre! Vi har redan fått in lite intresseanmälningar, men det finns fortfarande plats för fler!

På tränarfronten, har vi fortsatt att arbeta med att säkerställa bemanningen för kommande säsong. Klart än så länge är att Gabi tar ett övergripande helhetsansvar, där hon har hjälp av Åsa och Helénè för att driva Skridskoskolan.
Vi får heller inte glömma att vi har alla våra andra tränare/hjälptränare också, som ser till att verksamheten bedrivs på ett bra sätt. 
Sedan tittar vi även på ytterligare alternativ, likväl som möjligheter till samverkan, både gällande dans/koreografi som för träning på och utanför is. I nuläget är dock inget klart, men vi återkommer så fort vi har något färdigt.

I förra utskicket skrev vi om att Sara var på väg in i föräldraledighet och planerad att åter vara på plats runt maj/juni nästa år, men detta kommer inte att ske då Sara valt att säga upp sig.
Vi passar här på att tacka henne för ett fantastiskt arbete under många år, som hon lagt ner i att vara en del av byggandet av vår förening. Vi önskar även ett stort lycka till med tillökningen och hoppas på en skön föräldraledighet!
Arbetet runt ersättning ser vi som en del i en långsiktig lösning, som vi tar med oss i det övriga arbete vi har, kopplat till tränarbemanning framöver.

Gällande evenemang, har vi tagit beslut på att vi ska ha en Show till våren och
Emma Johansson har blivit utsedd som projektledare för det hela. Vi siktar på ett spännande upplägg, som kanske tom kan innehålla något extra utöver det vanliga 😊

Sedan tittar vi vidare kring möjligheter för andra evenemang, för att fortsätta utveckla föreningen i en positiv anda, sätta KASK ännu tydligare på ”konståkningskartan” och locka till oss fler åkare och åskådare till denna härliga idrott.

Nyligen fick vi ta del av en preliminär rapport runt den oberoende utredningen som är gjord kring ”Idrottsmiljö och hälsa inom svensk konståkning”.
Denna finns tillgänglig för alla på SKFs sida, länk

Där finns även uttalande från Svenska Konståkningsförbundets styrelse och beskrivning av väg framåt gällande detta. En sak som nämns är: ”Nu kavlar vi upp ärmarna och skapar en idrott där varenda åkare känner sig inkluderade, trygga och kan utvecklas och känna glädje, glöd och gemenskap, säger Katarina Henriksson”

Vilket gör att vi känner att vi är på fortsatt rätt väg i vår förening med bla ett ungdomsråd och arbetet med att titta vidare på utveckling inom ledarskap och träning.

I nyhetsflödet på vår hemsida har vi även lagt upp en inbjudan till Förbundsdialog, dit alla kan anmäla sig. Information och dialog kring bland annat Förbundsutvecklingsplanen står på agendan, så ta gärna tillfället i akt att lyssna in på detta.

Som slutkläm vill vi bara passa på att påminna om vår Webshop:
https://team.intersport.se/karlskrona-allmanna-sk
Saknar ni något i vårt sortiment här, tveka inte att höra av er till This is a mailto link, så tittar vi på möjligheten att lägga till detta!

Med hopp om en riktigt Glad och Skön sommar!

/Styrelsen

Coronarestriktioner i NKT Arena

 

 

 

 

arv_logo_rgb

 

 

Postadress:
Karlskrona ASK - Konståkning
Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kask.styrelse@gmail....

Se all info

 

 

Ishuset medlem