KASK får bidrag och bjuder in personer med funktionsnedsättning i verksamheten

21 OKT 2015 23:28
Pressmeddelande
  • Uppdaterad: 21 OKT 2015 23:40

Roliga nyheter!

Karlskrona allmänna skridskoklubb har idag (onsdag 21/10) fått positivt besked från Allmänna arvsfonden att de står för 70% av finansieringen av en skena för fyra selar i taket i B-hallen i ABB Arena Karlskrona. Övriga medfinansiärer är Blekinge Idrottsförbund, Karlskrona kommun samt en egeninsats från klubben.

Skenan möjliggör för funktionshindrade att ha konståkning som motionsform och klubben planerar ett samarbete med särskolan samtidigt som man öppnar upp en grupp för funktionshindrade på söndagar i skridskoskoleverksamheten. Förhoppningsvis kan selen vara på plats så snart som möjligt efter jul. Nu väntar klubben bara på klartecken från Karlskrona kommun.

Mer info om nya verksamheten och lokalsatsningen, länk

Redan söndagen den 1 november bjuder klubben in barn och ungdomar med funktionsnedsättning att prova på konståkning.

Mer info om prova på, länk

Skribent: Lotta Kihlbert

Skribent: Anna Sandell