Hoppa till sidans innehåll

Ge extra kärlek till skrillorna!

31 DEC 2017 10:20
Skridskorna används flitigt under säsongen och de är inte billig utrustning. Ta därför hand om era skridskor och passa på lite då och då att sköta om dem lite extra utöver det vanliga underhållet. Här kommer lite tips inför storstädningen.
  • Skapad: 31 DEC 2017 10:20

  • Om skridskorna är tejpade, se över denna så att den inte gått upp eller att det är på väg att bli hål lite här och där i tejpen. Ta i så fall bort tejpen, torka av kängan och på med ny fin tejp. För att få bort ränderna efter tejpen så rekommenderar jag att ta en fläckborttagningssvamp. Dessa tar bort alla skav och smutsränder efter tejpen utan att massa väta riskerar att tränga in i kängan.
  • Ta ut innersulorna i kängan och dammsug inne i skon samt på sulorna. Det finns ventilationshål i dessa som lätt täpps igen av ludd från strumporna samt damm.
  • Se över de hårda skydden så att de inte blivit blankslitna. Blankslitna skydd är farliga att gå på i hallarna och blir lätt hala.
  • Se över de mjuka skydden i fall de behöver tvättas, det är inte bra om det ligger grus eller smuts inne i skydden och sliter mot skenan.
  • Se till att skridskosnörena är hela och fortfarande starka. Efter ett tag finns risk att de brister och under tex test eller tävling är det bra att undvika såna händelser. (Önskas nya så meddela Anna Rinaldo så lägger vi beställning till klubbshoppen) 

 Under säsongen är det jätteviktigt att torka av skenorna efter varje användning, annars finns risk att skenan rostar. Lämna in dina skridskor regelbundet för slipning. Åker du ofta så ta kontakt med någon av våra slipare så att dina skridskor slipas så fort som möjligt efter inlämning. KASK har tre slipare, Johan Pettersson, Fredrik Rinaldo och Håkan Malmborg.

Skribent: Anna Rinaldo
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

arv_logo_rgb

 

 

Postadress:
Karlskrona ASK - Konståkning
Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kask.styrelse@gmail....

Se all info

 

 

Ishuset medlem