Pentry i B-hallen

26 SEP 2016 08:01
Nu har KASK äntligen fått ett eget pentry i B-hallen som är till för våra tränare och åkare i konståkningen. Alla åkare i KASK är välkomna att nyttja pentryt, från Miniorer till Vuxengrupp.
  • Skapad: 26 SEP 2016 08:01

I pentryt ska alla på ett trivsamt och hygieniskt sätt kunna äta medhavd lunch, middag och mellanmål, något som varit svårt att få till på ett bra sätt tidigare. Pentryt är i grunden låst och ni kommer in med samma kod som till klubbrummet.

Pentryt är inte ett stort utrymme men tillsammans ser vi till att det fungerar bra och blir trivsamt genom att alla håller sig till några få förhållnings- och skötselregler.

• I pentryt lagar eller äter vi mat, klubbrummet är fortsatt uppehållsrum
  • I kylskåpet märks mat och dryck upp och ställs på uppmärkta hyllor, undvik påsar och alltför skrymmande lådor och lagring för flera dagar framåt. Arbete mot ett större kylskåp pågår och finns förhoppningsvis på plats inom kort. Tills dess att det är på plats nyttjar vi fortfarande kylskåpet i klubbrummet när det är fullt i pentryt.
  • Skräp slängs när det är möjligt i den större soptunnan utanför pentryt. En liten "papperskorg" finns under vasken som vi själva tömmer dagligen.
  • Är det fullt vid matbordet i pentryt så går det fortfarande bra att äta vid bordet i klubbrummet, men vi diskar och värmer inte mat där längre av hygieniska och säkerhetsmässiga skäl.
  • Tallrikar, bestick, glas och muggar finns i pentryt och är fritt att låna och de ställs i diskmaskinen avspolade efteråt.

Ansvariga för skötseln i pentryt kommer våra ungdomar i konståkningen att vara enligt ett särskilt schema. Ansvaret innebär att:

• Plocka ur diskmaskinen när de kommer dit
  • Starta diskmaskinen innan de lämnar
  • Tömma papperskorg en gång per dag, eller oftare vid behov
  • Se till att det är avtorkat, fräscht och fint i pentryt i stort

Sponsorgruppen tar tacksamt emot stöd med ny nättare matmöbel med 4-6 stolar till Pentryt och passar på att tacka Luddwes för stöd med vitvaror till detsamma.

Skribent: Cecilia Pettersson