Nyheter från SF

Idag den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för covid-19. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.

Svensk konståkning har anpassat och fortsätter anpassa verksamheten men nu är det av största vikt att öppna upp ishallarna för smittsäker träning igen, något som den nya pandemilagen ger stöd för.

Understanding IJS Scoring

(2021-01-07 12:21)
Svenska Konståkningsförbundet bjuder in till digital föreläsning om hur bedömningssystemet IJS kan användas matematiskt för att optimera tävlingsprogram men också för målsättning, planering och strategi för träning och tävling.

Kunskapsspridning, erfarenhetsutbyte och inspiration - Svenska Konståkningsförbundet arrangerar med start i januari digitala kurser och föreläsningar för olika målgrupper inom svensk konståkning.

Förbundsordförande Helena Rosén Andersson blickar med tillförsikt mot det nya året och önskar alla inom svensk konståkning ett gott nytt 2021!

Svenska Konståkningsförbundet i samarbete med Föreningen Svenska Konståkningstränare bjuder in till inspirerande digitala föreläsningar och fördjupningar av Kori Ade inom bland annat ledarskap och coaching .

Med hopp om att träning och tävling snart är igång igen skickar förbundsordförande Helena Rosén Andersson en julhälsning till konståkningssverige.

Folkhälsomyndigheten har idag förtydligat att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.

Covid-19 har fortsatt stor påverkan på svensk konståknings verksamhet. Nu har Svenska Konståkningsförbundet beslutat att ställa in samtliga förbundstävlingar resten av säsongen 2020/2021.

18 december meddelade Regeringen att skärpta restriktioner införs. Bland annat ska all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och "inte är nödvändig" omedelbart stängas ned. Hit räknas idrottsanläggningar.

Två tränare i Nacka TK har fått utmärkelser av Nacka kommun. Linn Brahme är Årets unga ledare och Elin Bryngelsson Lidestedt är Årets förebild.

Hej styrelsen!

(2020-12-11 12:30)
På förbundsmötet i september valdes en ny styrelse för Svenska Konståkningsförbundet. Vilka är våra styrelseledamöter? Vad har de för bakgrund inom konståkning? Vad anser de är konståkningens största utmaningar och möjligheter?

Den 8 december gick Folkhälsomyndigheten ut med nya allmänna råd. De nya nationella allmänna råden börjar gälla 14 dec.

Ytterligare en tränare i svensk konståkning har i år uppmärksammats för sitt engagemang och goda ledarskap. Amanda Palmér, huvudtränare i Bollnäs Konståkningsklubb, har fått utmärkelsen "Föreningsledarpriset" i Bollnäs 2020. Grattis Amanda!

Haninge Konståkningsklubbs huvudtränare Martin Johansson har utnämnts till Årets idrottsledare 2019 i Haninge kommun. I motivering lyfts bland annat Martins brinnande engagemang och hur han verkligen lever upp till Svensk konståknings värdegrund.

E-post: kask.styrelse@gmail.com