Nyheter från SF

Förbundsstyrelsen önskar trevlig sommar och sammanfattar i korthet det viktigaste från arbetet under den gångna säsongen.

Just nu pågår en omorganisation av förbundskansliet. Vill du jobba i den kommande organisationen?

Lättnader för idrotten införs från och med den 1 juni vilket öppnar upp för bland annat lägerverksamhet och test.

Moa Jederström, doktorand vid Linköpings Universitet, har gjort en vetenskaplig studie om förekomsten av skador hos unga konståkare. Artikeln lyfter även vikten av ökad kunskap hos vuxna runtom unga idrottare om skador och återhämtning.

8-9 maj genomfördes förbundets verksamhetskonferens där fastställandet av svensk konståknings riktning framåt stod på agendan. Förbundsordförande Helena Rosén Andersson sammanfattar och reflekterar över helgen.

Från den 1 juni införs lättnader för idrotten. Det gäller bland annat för läger och tävlingar för barn och unga. Lättnaderna innebär också att tester kan genomföras från den 1 juni.

Team Sweden 2021/2022

(2021-05-19 14:25)
Uttagningen till Team Sweden för kommande säsong är nu klar. Elva åkare och ett par har uppfyllt poängkriterierna inför säsongen 2021/2022.

I ett brev till regeringen skriver idag Svenska Konståkningsförbundets styrelse om vikten av att alla unga vuxna ska få träna i kommunala idrottsanläggningar igen. Och detta i vart fall innan kommunerna tar in mer publik i sina anläggningar.

Konståkningsföreningar var med och städade Sverige under 2020. Deras insatser resulterade i att Svenska Konståkningsförbundet blev 2020 års miljöförbund. Det avslöjades på Städa Sveriges digitala årsmöte idag.

Folkhälsomyndighetens beslut om ändringar i de allmänna råden möjliggör för enstaka matcher och tävlingar utomhus för barn- och ungdomsidrotten. Ändringarna påverkar dock inte förbundets rekommendationer för träning, tävling, test och läger.

En av konståkarna som deltog i invigningen av VM var sextonårige Simon Anselmby från Alingsås Konståkningsklubb. Att få träna och genomföra uppvisningen blev ett minne för livet.

En månad har nu gått sedan VM på hemmaplan invigdes i Ericsson Globe Arena. Vi har pratat med Albin Boudrée som ansvarade för invigningen. Hur skapades egentligen invigningen för Stockholm2021? Vad har varit de största utmaningarna?

Emelie Nordqvist är en av alla åkare som var på ”fel” sida om FHMs gräns för att få träna i ishallarna i höstas. Den dubbla JSM-silvermedaljören förpassades till en kall privat hall långt hemifrån, men ser ändå positiva effekter av pandemin.

Föreningsrapporten 2020

(2021-04-15 10:32)
Alla föreningar besvarar årligen en föreningsrapport för redovisning av föreningens verksamhet. Nu finns en sammanställning av Föreningsrapporten 2020 publicerad.

Varje år utses Årets sportförälder av Scandic. Av dryga 1100 nomineringar valdes 55 eldsjälar ut som vinnare av Årets sportförälder 2020. En av dessa eldsjälar tillhör Falkenbergs konståkningsklubb och heter Emma Boysen.