Nyheter från SF

Lördagen den 9 oktober samlade förbundet nyckelpersoner inom svensk konståkning i Stockholm för att vidareutveckla vår idrott i riktning för Strategi2026, eller helt enkelt för den gemensamma vägen framåt för svensk konståkning.

I helgen är det dags för ett stjärnspäckat konståkningsevent i Husby ishall. Det är projektet ”Skridskor för alla” som samlar åkare, celebriteter och domare för ett välgörenhetsevent och tävling.

Idrottsföreningar har nu möjlighet att söka kompensationsstöd för perioden 1 maj–28 september 2021. Ansökan är öppen fram till den 26 oktober kl. 12.00.

Svensk konståkning vill bli bäst i världen. För alla. Och på alla nivåer. Nu söker Svenska Konståkningsförbundet en förbundschef som ska leda svensk konståkning mot Strategi 2026. Ansökan vill vi ha senast den 30 november 2021.

Anita Östlund gjorde internationell säsongspremiär i helgens internationella tävling Budapest Trophy.

I helgen är Sveriges bästa konståkare i Norrköping för landslagssamling. Träningarna kommer vara öppna för åskådare så ta chansen att se våra svenska stjärnor på isen.

I Budapest, Ungern, pågår den internationella tävlingen Budapest Trophy. Imorgon kliver seniorer damer in i tävlingarna. På plats för att representera Sverige finns Anita Östlund.

Styrelsen för Hans Lindhs Stipendiefond har utsett Casper Johansson till årets Hans Lindh-stipendiat. Stort grattis Casper!

Flera personliga rekord för våra landslagsåkare i helgens internationella tävlingar. Emelie Ling och Andreas Nordebäck tävlade i JGP Linz i Österrike. I Finlandia Trophy tävlade Josefin Taljegård och Nikolaj Majorov.

Säsongen för synkroniserad konståkning är i gång och i början av oktober bjöds svenska lag in till ett digitalt event med fokus på programutvärdering.

Idag inleds den internationella tävlingen Finlandia Trophy i finska Esbo. I startfältet finns Nikolaj Majorov som gör säsongsdebut och Josefin Taljegård som hade en stark inledning på säsongen i tävlingarna i Oberstdorf i slutet av september.

Imorgon börjar Junior Grand Prix i Linz, Österrike. Emelie Ling och Andreas Nordebäck representerar Sverige.

Gdansk stod som värd när Junior Grand Prix-seriens sjätte deltävlingen avgjordes förra veckan. På plats för att representera fanns Casper Johansson som gjorde sin andra JGP-start denna säsong.

Imorgon inleds JGP-tävlingen Baltic Cup i Gdansk, Polen. På plats för att representera Sverige finns Casper Johansson som gör sin andra JGP-start denna säsong.

Det var säsongspremiär för Josefin Taljegård i Nebelhorn Trophy och det blev en säsongspremiär med styrkebesked. Av 36 startande kom Josefin på 6:e plats. I paråkningen kom Greta och John Crafoord på 14:e plats.