Nyheter från SF

Förbundsstyrelsen kan nu meddela den glädjande nyheten om att Ulrika Molin - som framgångsrikt lett vårt arbete med att arrangera VM 2021 i egenskap av VD för Skatesweden Events AB - nu är engagerad som t.f. förbundschef.

Det blev en internationell säsongspremiär med mersmak för Andreas Nordebäck. Under JGP i Krasnoyarsk, Ryssland, ökade han på sitt personbästa i både friåkning och total poäng.

Tävlingssäsongen är i gång både internationellt och på hemmaplan. Hur är känslan i Team Sweden efter landslagsläger och internationella tävlingspremiärer? Hur ser planerna ut för synkrolagen? Vi har frågat tf sportchef Anna Burvall.

Imorgon börjar Junior Grand Prix seriens fjärde deltävling i ryska staden Krasnoyarsk. På plats för att representera Sverige finns Andreas Nordebäck.

Tidigare i veckan meddelade regeringen att deltagarbegränsningen för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort den 29 september.

Svenska Konståkningsförbundets förbundschef Bertil Ahlqvist avslutar sin tjänst på förbundet. Bertil Ahlqvist, som själv har valt att avsluta sin anställning, kommer att arbeta vidare under en tid för en smidig överlämning.

Kosice, Slovakien stod värd för den tredje deltävlingen i Junior Grand Prix-serien. Sverige hade två svenska deltagare på plats som båda gjorde internationell säsongspremiär.

Junior Grand Prix-serien fortsätter denna vecka till Kosice i Slovakien. På plats för att representera Sverige finns Josefin Brovall och Oliver Praetorius.

Efter en varm och skön sommar vill jag hälsa alla välkomna tillbaka till en spännande säsong. Den ordinarie verksamheten har nu kommit i gång runt om i våra föreningar och för första gången på länge kan vi alla träffas på träningar och tävlingar.

Den andra deltävlingen i Junior Grand Prix-serien är avgjord och den internationella säsongspremiären avklarad för Julia Brovall och Casper Johansson.

Den internationella tävlingssäsongen har redan startat och snart startar även den nationella tävlingssäsongen. Torsdag till söndag samlas Sveriges bästa konståkare för en träningshelg i Uppsala där de bland annat kommer visa upp sina tävlingsprogram.

I morgon inleds andra deltävlingen i Junior Grand Prix-serien i Courchevel, Frankrike. Från Sverige deltar Julia Brovall (juniorer damer) och Casper Johansson (juniorer herrar).

Första deltävlingen i Junior Grand Prix-serien avgjordes i helgen i Courchevel, Frankrike. På plats fanns Jonathan Egyptson som i debuten slog till med nytt internationellt personbästa i båda programmen.

LOK-stödsansökan för våren 2021 ska vara inne senast 25 augusti. Ni ansöker på er förenings IdrottOnline-sida.

Svenska Konståkningsförbundet genomför de närmaste veckorna ett antal arrangörsutbildningar. Arrangörsutbildningarna genomförs endast en gång om året, så arrangörer som behöver utbildning inför kommande säsong - ta chansen nu!