Anpassning av verksamheten avseende Covid-19

Nu är säsongen äntligen igång och vi hoppas att vi får en fin höst och vinter tillsammans. Glädjande nog kan vi denna höst öppna upp vår verksamhet mer, till exempel är vår vuxenträning igång igen vilket den inte varit på nästan ett år.

Smittläget i Sverige ser just nu bättre ut än på länge, men pandemin är inte över. Därför är det viktigt att vi alla fortsätter att följa de rekommendationer och restriktioner som finns. Vi som förening följer pandemins utveckling och anpassar hela tiden vår verksamhet efter den senaste informationen från ansvariga myndigheter.

Både vi som förening och som individer behöver fortfarande se till att vi inte ha någon trängsel och att sällskap håller avstånd mellan sig.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer gäller i samband med idrott och motion precis som vid andra aktiviteter. Det innebär att vi:

• Håller avstånd och tvättar händerna ofta och noga
  • Hostar och nyser i armvecket
  • Åkare, tränare och föräldrar som har minsta symptom stannar hemma. Var uppmärksam även på lätta symptom.
  • Har du eller har haft symptom stannar du hemma i minst två dagar efter tillfrisknandet.
    Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn sedan insjuknande.
  • Tänk på att om du har varit ute och rest rekommenderar Folkhälsomyndigheten att man gör ett covidtest samt är extra uppmärksam på symptom den kommande veckan.

Sedan i somras har inte Karlskrona kommun längre något begränsning för hur många som får vistas i arenan eller i omklädningsrummen. Det innebär att vi kan planera vår verksamhet på ett annat sätt. Det gör också att föräldrar får möjlighet att se sina barn och ungdomar träna. Föräldrar får titta från gången på andra våningen, så länge alla håller avstånd.

Som ett led i att minska smittspridningen jobbar vi vidare med att:

• Tränarna påminner åkarna om att hålla avstånd och säkerställer att övningarna bedrivs på ett smittsäkert sätt.
  • Alla som kan kommer ombytta och vi är inte i omklädningsrummen längre än nödvändigt för att undvika trängsel.
  • Föräldrar inte är i omklädningsrummen, om åkaren behöver hjälp med att till exempel knyta skridskor går det bra att göra det utmed bänkarna i arenan där det är enklare att hålla avstånd till andra.
  • Inga andra än åkare och tränare är inne i hallen under träningspassen.

Avslutningsvis:

Det är jätteviktigt att vi alla hjälps åt med att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer samt föreningens regler och direktiv för att minska risken för smittspridning och för att vi ska ha möjlighet att hålla vår verksamhet i gång utan större begränsningar. Gör vi detta tillsammans och visar varandra hänsyn och respekt, så minskar risken för att vi ska få större begränsningar i verksamheten under hösten.

Mer information finns på:

Krisinformation.se
Karlskrona kommun
Svenska Konståkningsförbundet

Shoppen:

• För tillfället har Clara flyttat hem shoppen.
  • Om du behöver handla så kolla sortiment och priser på shopsidan. Kontakta därefter Clara via facebook eller This is a mailto link för att bestämma när och var varorna kan hämtas. Betalning via Swish.
Uppdaterad: 28 AUG 2021 09:50 Skribent: Styrelsen