Hoppa till sidans innehåll

Is-Lek


Målgruppen är små barn som står i kö till vår skridskoskola. Vi har under många terminer sett att många tackar nej eller slutar efter 1-2 gånger på grund av att barnen tycker det är svårt, ramlar mycket, blir rädda eller inte vill lämna sina föräldrar och vara själva på isen.

Vi ser också att många anmäler sina barn till vår kö tidigt och för att möta detta intresse startar vi nu en grupp där barnet, från den termin de fyller 3 år, deltar tillsammans med förälder på isen. Gruppen leds av en av våra utbildade skridskoskoletränare.

Normalt sett är våra ispass 45 minuter, men små barn har oftast inte så lång uthållighet så därför är dessa pass nerkortade till 30 minuter. Träningarna är samtidigt som skridskoskolan i B-hallen under söndag förmiddag. Träningen kommer att ske i lekfulla former och målet är att barnen ska bekanta sig med isen, lära sig hålla balansen på skridskorna, släppa fokuset från föräldrarna och kunna resa sig själva när de ramlar.

Kostnaden för deltagande i denna grupp är medlemsavgift i klubben, 300:- samt terminsavgift. Medlemsavgiften gäller för hela säsongen och betalas en gång per familj så om ni har äldre barn i vår verksamhet gäller deras medlemsavgift.

Obligatorisk utrustning är skridskor, skridskohjälm och tunna vantar vilket gäller både barn och medföljande vuxen. Vi rekommenderar att ni köper skalskridskor i plast med två spännen över fot och vrist. Dessa skridskor är stadiga och bra för nybörjare.

När det gäller kläder rekommenderar vi mjuka kläder i flera lager, t ex underställ och joggingbyxor + fleecejacka. Overaller blir ofta för klumpiga och är dessutom smutsiga vilket förstör isen och skridskorna när barnen trillar.

Anmälan till Skridskoskolan, Obs! Ange att du är intresserad av Is Lek.

Vid andra frågor eller funderingar kontakta oss gärna >>

Uppdaterad: 21 AUG 2018 21:09 Skribent: Cecilia Petterssonl

Coronarestriktioner i NKT Arena

 

 

 

 

arv_logo_rgb

 

 

Postadress:
Karlskrona ASK - Konståkning
Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kask.styrelse@gmail....

Se all info

 

 

Ishuset medlem