Hoppa till sidans innehåll

Konståkning som idrottsprofil


Ett flertal skolor i Karlskrona kommun erbjuder möjlighet till idrottsprofil. Åkare/elever med intresse ansöker om idrottsprofil vid den aktuella skolan där åkaren går. Skolan kontrollerar sin egen policy och de egna möjligheterna samt kontaktar den aktuella föreningen för att säkerställa att kriterierna för idrottsprofil uppfylls. Om skolan beviljar ansökan tecknas ett avtal med föreningen. Träningspassen blir en del av den schemalagda skoltiden med allt vad det innebär i form av närvaro, omdöme m m.

Profiltiden för åkaren/eleven bekostas av den aktuella skolan och tränaren rapporterar tillbaka enligt det avtal som upprättats. Profiltiden blir en del av skoltiden för åkaren och ersätter motsvarande pass senare samma kväll. Idrottsprofilen gör det möjligt för åkaren att hålla samma höga träningsnivå som tidigare men till del på skoltid. För vissa kan det frigöra tid för läxor medan det för andra kan vara en nödvändighet för att kunna bibehålla en hög bas.

Huruvida det är möjligt att ha idrottsprofil för den enskilda åkaren är en fråga för rektorn och lärarna på den aktuella skolan men det är möjligt från senare delen av mellanstadiet upp till och med gymnasiet. På Sport College, Rosenholmsskolan, är veckoschemat koordinerat med idrottsprofilstiderna. Enklast och smidigast blir det för åkare som går på närliggande skolor med anpassat schema men idrottsprofil vänder sig till alla oavsett skola, men det är upp till rektor vid aktuell skola att ta ställning.

KASK erbjuder nu konståkning som idrottsprofil till skolorna på skoltid. Då konståkning och ishockey har samma behov av istid under de avsatta profiltiderna har en fördelning gjorts mellan föreningarna. Under säsongen 2017/2018 ges möjlighet till konståkningsprofiltid på tisdagar kl 14.15-15.20 samt torsdagar kl 14.15-15.00.

Ni är välkomna att anmäla intresse för profiltid nu även om den kan dröja något innan det blir klart från respektive skola. Skicka intresseanmälan till Michaela på mail This is a mailto link Konståkningsprofilen börjar vecka 36.

Har ni som åkare eller föräldrar frågor om profiltid så är ni alltid välkomna att kontakta styrelsen eller tränarna.

Information från Sport College

Uppdaterad: 2017-09-02 13:29
Skribent: Cecilia Pettersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Karlskrona ASK - Konståkning
Arenavägen 19
37155 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

KASK VIP kund hos ISHUSET

15% rabatt på skridskor och skenor!

Ishuset