Slingauppvisning 19/1

03 JAN 2019 16:35
Snart är det dags för slingauppvisning!
  • Skapad: 03 JAN 2019 16:35

Äntligen är det dags för slingauppvisning.
Lördagen den 19 januari på fm.
Alla som inte har ett eget tävlingsprogram är välkomna att anmäla sig till slingauppvisning.
Tidschema kommer när anmälningstiden har gått ut.

Detta är ett första steg i att öva på att åka själv på isen och visa upp en slinga. Det finns 3 olika slingor. Din tränare vet vilken slinga ditt barn ska åka.
Känner man sig osäker går det bra att åka ihop med en kompis. Meddela det isåfall i din anmälan under övrigt. Det gör inget om man inte kan slingan perfekt, det är ingen tävling utan en slingauppvisning.
Om man vill kan man få välja en egen musik att åka till eller så har vi musik som vi spelar när ditt barn åker.
Det viktigaste är att detta ska bli en positiv och rolig upplevelse.

Gå in på hemsidan och anmäl dig SENAST 10 JANUARI.
• Klicka på rubriken ”tävlingar, tester”.
• Klicka på anmälan tester tävlingar, tester.
• Bläddra till v3 och slingauppvisning.
• Klicka där och anmäl dig med namn och vilken slinga du ska åka och om du vill välja musik själv.

Här nedan kommer text från hemsidan under rubriken konståkningsskola och slingor.
Där finns också alla slingorna att titta på och ”din trygghet vid slingauppvisning”. Gå gärna in och läs där.

Slingor

Slingor är en tävlingsförberedande form där åkaren gör ett förbestämt antal moment i ordning på isen. Detta för att lära sig att memorera och för att prova på att göra en uppvisning själv inför publik.
Det finns inga placeringar eller poäng på slingauppvisningar utan är bara just en uppvisning.
Här får du en innehållsförteckning över alla slingorna
Praktiskt inför slingauppvisning:
• När anmälningarna sammanställs görs ett tidsschema. Ordningen lottas precis som på en riktig tävling. Det går tyvärr inte att byta startnummer.
• Skridskor, hjälm, konståkningsdress om ni har en annars en kjol och strumpbyxor för tjejer eller byxor för killar eller liknande. Gymnastikskor och hopprep till uppvärmningen, samt varma uppvärmningskläder och vantar och gärna ett riktigt gott humör.
• Kom till slingauppvisningsarenan ca: 1 timme innan du skall ut på isen och meddela då din tränare att du är på plats. Första startgrupp är alltid vid en fast tid. Övriga tider är preliminära då det är beroende på hur dagen flyter på. Stanna gärna och titta på dina klubbkompisar och heja på varandra, det är halva nöjet och dagen blir roligare för alla!

Välkomna alla till slingauppvisning
önskar