Information från styrelsen

15 OKT 2019 18:02
Här följer ett uttalande från oss i styrelsen kring hur vi i vår förening ser och jobbar med det som senaste tiden uppmärksammats i olika medier kring hur konståkningsföreningar mår.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2019 18:02

Vi har i styrelsen uppmärksammat och följt de olika artiklar som förekommit i medier relaterat till konståkningsföreningar, tränare, åkare och hur dessa samverkar.

De missförhållande, som beskrivs där, är något som vi i vår förening tar starkt avstånd ifrån.

Vi i vår förening ska följa Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod och vi har även antagit den Policy kring Social Mångfald, som Karlskrona Kommun tagit fram (finns publicerad på vår Hemsida).

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att efterfölja detta och att hela tiden sträva efter att bli bättre.

Vi i föreningen ska fortsätta jobba kontinuerligt med olika aktiviteter för att ALLA ska känna sig trygga och sedda. Tex via värdegrundsarbete, ledarskapsutbildningar, samarbete med SISU, aktiviteter med våra åkare, delaktighet med föräldrar mm.

Vi i styrelsen kommer se över alla våra delar i föreningen, allt från info på hemsida, hur vi agerar som föräldrar och i vårt ledarskap, hur vi bemöter varandra mm.
Detta som en del i målet att vara en modern förening med en öppen atmosfär, där ALLA känner sig välkomna och uppskattade.
Som medlem i föreningen ska vi kunna vara aktiva på många olika sätt hela livet!

Tveka aldrig att höra av er till någon av oss i styrelsen om ni ser eller hör något, som ni upplever går emot detta, eller om ni undrar över något!

Vi i styrelsen har redan påbörjat en del av detta arbete, men en start för oss alla sker den 7 November. Då kommer Scott Rachuk, Sportchef i Svenska Konståkningsförbundet, till oss och berättar om Strategi 2026 och LTAD modellen.
Mer info och anmälan om detta kommer inom kort, men boka upp denna kväll redan nu!

/Styrelsen Karlskrona ASK